Click Muypil Protection İzmir Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi - Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi İzmir - Operatör. Dr. Merve BİÇER - Genital Estetik, İdrar Kaçırma Tedavisi İzmir

Telefon: +90 232 330 40 10        GSM: +90 532 620 83 33        GSM: +90 505 221 03 10

info@mervebicer.com.tr

Op.Dr.Merve BİÇER
Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi

Anasayfa   >   Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi

Lazerle  İdrar Kaçırma Tedavisi

Sosyal yada hijyenik bir sorun haline gelen istemsiz idrar kaçırma kişinin hayatını önemli ölçüdec etkiler. İdrar kaçırma tüm yaş gruplarında ortalama %20 olarak bildirilirken görülme sıklığı yaşla birlikte artma eğilimi gösterir. Menopoz öncesi dönemde %25-30 iken menopoz sonrası dönemlerde %40 – %50 lere, bakım evlerindeki kadınlarda ise %60- %70 lere kadar çıkabilmektedir. Burada asıl dikkat çekilmesi gereken nokta; menopoz öncesi dönemde her 3 kadından birinde, menopoz sonrası dönemde ise neredeyse her 2 kadından birinde gözlenen bir rahatsızlık olmasına rağmen; idrar kaçırma şikayetinedeniyle hekime başvurma oranlarının çok düşük olmasıdır.

İdrar kaçırma kadınların hayat kalitesini önemli ölçüde düşürür ve gündelik hayatlarını da zaman zaman ciddi derecede zora soktuğu dikkat çeken diğer bir gerçektir. Kadın yaşamının hangi döneminde olursa olsun idrar kaçırma şikayeti mutlaka bir sağlık sorunu olarak ele alınmalı, gerekli tetkikler ve değerlendirmeler yapılmalı, altta yatan patolojiler ortaya konarak tedavisi planlanmalıdır.

İdrar kaçırma’da en sık gözlenen tip olan stres üriner inkontinans karın içi basıncın arttığı durumlarda eş zamanlı idrar kaçırma olarak tanımlanmaktadır. Kadınlarda; öksürme, gülme, hapşırma, merdiven çıkma yada ıkınma gibi karın içi basıncını arttıran aktiviteler esnasında idrar kaçışı gözlemlenmektedir. 2. gözlenen tip olan urge inkontinansta ise acil idrar yapma hissiyle beraber olan ancak tuvalete yetişemeden idrar kaçırma gözlenir. 3. tip ise iki tip patolojinin beraber olduğu mix tip olarak adlandırılır.

Hemen hemen her yaşta değişik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen bu rahatsızlığın ancak 2 yaş altı ve 85 yaş üstünde kabul edilebilir bir durum olduğunu ve bunun dışındaki yaş gruplarında idrar kaçırmanın mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu söyleyebiliriz.

İDRAR KAÇIRMA NEDENLERİ NELERDİR

Aşırı kilolu olmak (obezite), ileri yaş, genetik sebepler, kronik kabızlık, vajinal enfeksiyonlar ,İdrar taşları ve tümörleri, zor doğumlar, çok doğum yapmış olmak, menopozla ilişkili hormonal değişiklikler, şeker hastalığı, bazı ilaçlar, Beyin fonksiyonlarında yavaşlamaya neden olan hastalıklar (demans, alzheimer, damarsal hastalıklar) idrar kaçırma nedenleridir. 

LAZERLE İDRAR KAÇIRMA TEDAVİSİ

Son dönemde  kliniğimizde de uygulanılmaya başladığımız Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi ile operasyon risklerini taşımayan , genel anestezi gerektirmeyen , dikişsiz ,enfeksiyon riski olmayacak bir şekilde idrar kaçırma problemini çözmekteyiz.

İDRAR KAÇIRMA TEDAVİSİNDE NEDEN LAZER TERCİH EDİLMELİ  

1-Genel anesteziye gerek olmadığı için, Anesteziye bağlı olabilecek bütün riskler ortadan kalkmış olur.
2-İşlem tamamen ağrısızdır. 
3-Tedavi cerrahi işlem olmadığı için; kanama veya enfeksiyon gibi komplikasyonları yoktur. Dolayısıyla işlem sonrası analjezik veya antibiotik kullanılmasına ihtiyaç yoktur.
4-Kesi yapılmadığı için dikiş vs.. gerekmez ,dolayısıyla iyileşme süreci hızlıdır.
5-İşlem öncesi bir hazırlık gerekmez, hasta işlem sonrası günlük rutinine hemen dönebilir.

6-Tüm bu nedenlerden dolayı hasta memnuniyeti yüksek olan bir işlemdir.

LAZERLE İDRAR KAÇIRMA TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Lazer teknolojisinin bize sunduğu çok önemli bir teknolojik gelişmedir. Vajinal kanala bir prob yardımıyla girilir ve tüm kanal 360 derece taranır.  Bu teknoloji fototermal etkiyle dokuları uyararak hem yeni kollajen oluşumu tetikler, hem de mevcut kollajen dokusunda yenilenmeyi sağlar. Bu etkiler sayesinde idrar torbasına destek veren vajinal ve pelvik dokular sıkılaşma sağlanmış olur. Böylece kadının idrar tutma fonksiyonları normale döner. Böylece idrar kaçırma ameliyatsız tedavi edilmiş olur.

Yaklaşık 15-30  dakika kadar kısa sürede tamamlanan işlem tamamen ağrısızdır ve anestezi gerektirmemesi gbi üstünlükleri lazer teknlojisinin bizlere sunduğu oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.

Kullandığımız yeni nesil Lazer cihazı ile İdrar kaçırma şikayetini tedavi ederken ;  aynı zamanda vajinal bölge daraltma sağlayarak ; genital bölge estetiği de  yapmaktadır. Aynı zamanda genital bölge beyazlatmaiç dudak küçültme işlemi(labioplasty) işlemide yapabilmekteyiz.  

 


Top