Click Muypil Protection İzmir İdrar Kaçırma Tedavisi - İdrar Kaçırma Tedavisi İzmir - Operatör. Dr. Merve BİÇER - Genital Estetik, İdrar Kaçırma Tedavisi İzmir

Telefon: +90 232 330 40 10        GSM: +90 532 620 83 33        GSM: +90 505 221 03 10

info@mervebicer.com.tr

Op.Dr.Merve BİÇER
Kadınlarda İdrar Kaçırma

Anasayfa   >   Kadınlarda İdrar Kaçırma

Kadınlarda İdrar Kaçırma

Kadınlarda İdrar Kaçırma

Sağlıklı bir kadın idrarını istediği zaman ve istediği yerde yapabilir. İdrar kaçırma ise kontrol edilemeyen ve istemsiz idrar tutamama halidir. Tıbbi adı üriner inkontinansdır. İdrar kaçırma sık karşılaşılan özellikle 30 yaş üstü kadınların yüzde 40'ını etkileyen önemli bir sağlık problemidir.

Ne yazık ki hastalar bu durum sosyal ve hijyenik bir problem olduğundan genellikle bu şikayetlerini fazla dile getirmezler. Bunun yerine yedek çamaşırlar, emici pedler, sıvı alımını azaltma ve evden uzaklaşmama gibi geçici tedbirlere başvurmayı tercih eder. Bu durumun normal yaşantının bir parçası olduğunu düşündüklerinden kalıcı bir çözüm amacı ile doktora başvurma sayıları da çok yeterli değildir. Sonuçta hastalar giderek sosyal toplantılardan uzaklaşır, özgüven kaybı yaşar. Bu da sosyal iletişimlerini, cinsel yaşantılarını ve psikolojik durumlarını negatif etkiler. Kızgınlık, üzgünlük, utanç durumundan depresyona kadar değişen birçok duygu durum bozukluklarına sebep olabilir.

İdrar kaçırmanın temel nedenleri gebelik, doğum, menopoz gibi kadınlara özgü süreçler, mesane, üretra ve bu organlara destek sağlayan kasların yıpranması ve zayıflamasıdır. Bunların dışında aşırı kilolu olmak, uzun dönem kabızlık problemi, diyabet ve multiple skleroz gibi sistemik hastalıklar da idrar kaçırma problemine sebep olabilir. İdrar kaçırma tipleri genel olarak gülme, öksürme, egzersiz gibi ani basınç artışlarında oluşan stres inkontinans veya hastanın aniden sıkışma hissi yaşayıp kontrolsüz bir şekilde idrarını kaçırdığı sıkışma tipi inkontinans veya her iki tipin de mevcut olduğu mikst  tip inkontinans olarak gruplandırılır. 

İdrar Kaçırma Tedavisi İzmir

Hastanın şikayetlerinin detaylı bir şekilde sorgulanmasının ardından, jinekolojik  muayenesi yapılır. Ardından yapılan ek testler ile idrar kaçırmanın tipi belirlenir ve uygun tedavi yöntemi planlanır.   İdrar kaçırmanın ameliyatlı ve ameliyatsız tedavi yöntemleri vardır. Son yıllarda izmir lazerle idrar kaçırma tedavisi girişimsel olmayan, etkili bir tedavi yöntemidir.  Özellikle erken evre stres inkontinansı olan hastaları çok başarılı bir şekilde tedavi etmekte ve hastanın yaşam kalitesini yükseltmektedir. İşlem öncesi ve sonrası ek bir bakım gerektirmez. Ortalama 20 dakikada uygulanır.  Anestezi, kesi veya dikiş yapılmaz. Aynı seansta vajinanın sıkılaşması ve gençleşmesi de sağlanabilir.


Top