Click Muypil Protection Gebelikte Beslenme Önerileri - Operatör. Dr. Merve BİÇER - Genital Estetik, İdrar Kaçırma Tedavisi İzmir

Telefon: +90 232 330 40 10        GSM: +90 532 620 83 33        GSM: +90 505 221 03 10

info@mervebicer.com.tr

Op.Dr.Merve BİÇER
Gebelikte Beslenme Önerileri

Anasayfa   >   Gebelikte Beslenme Önerileri

Gebelikte Beslenme Önerileri

Gebelikte Beslenme Önerileri

Sağlıklı bir hamilelik süreci aynı zamanda sağlıklı bir bebek doğurmak anlamına da geldiği için gebelik süreci boyunca beslenmenize dikkat etmemiz önem teşkil etmektedir. Anne ne kadar sağlıklı beslenirse bebek te o kadar sağlıklı besin takviyesine sahip olacaktır. Gebelik sürecinde beslenme 3 ana grup altında inceleyebiliriz.

1.Trimester Döneminde Kalsiyuma Dikkat

Gebeliğin 1-13 haftaları arasını kapsayan dönem olan 1. Trimester dönemini gebeliğe adaptasyonla geçecek olan sıkıntılı bir dönemdir. Birçok gebenin mide bulantıları sebebi ile beslenme konusunda sıkıntı yaşadığı bir dönemdir aynı zamanda. 1. Trimester dönemi folik asit alımı hayli önemlidir.

Eğer doktorunuzun önerdiği folik asit takviyesini kullanmak istemiyorsanız folik asitten zengin olan badem, karnabahar, yer fıstığı ve ceviz, Yeşil yapraklı sebzeler tüketmeniz gerekmektedir. Bebekte kemiklerin ve kıkırdak oluşumunun sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için günlük kalsiyum alımınızı artırmanızda fayda var. Bebeğin yakıtı annedir!

Gebeliğinizi öğrendiğiniz andan itibaren ne kadar sağlıklı beslenirseniz, sağlıklı bir çocuk dünyaya getirme şansınızda o kadar artar. Anne vitamin ve mineral anlamında zengin beslenirse fetüs daha hızlı ve sağlıklı gelişim gösterecektir. Bebek anneden beslenebilir. Bu nedenle tüm gebelik sürecinde beslenme konusuna itina göstermeniz bebeğinizin sağlığı için önemlidir.

2. Trimester Dönemi ve Folik Asitin Önemi

Gebeliğin bu dönemi beta-hcg hormonunun düşüşe geçtiği zamanlardır. Dolayısıyla eskisi kadar mide bulantısı yaşamayacaksınız ve hamilelik artık daha keyifli hale gelecektir. Bu dönemde bebeğin sağlıklı gelişimi için annenin yediklerine ek yaklaşık 300 kalori daha alması gerekecektir. Gebeliğin 2. Trimester döneminde de kalsiyum ve folik asit alımına devam edilmeli eğer magnezyum eksikliği varsa mutlaka magnezyum içeren gıdalar alınmalıdır. Protein içerikli beslenmek gebeliğin her anı için oldukça kıymetlidir.

3.Trimester Aşamasında Bebek Gelişimine Besin Desteği

Gebeliğin en son evresi olan 3. Trimester bebeğinizin en çok gelişip büyüdüğü dönemdir. Bu dönemde alınan kalori miktarına bir 300 kalori daha eklemek gerekmektedir. Eğer yeterince kalori alımı gerçekleşmezse hipoglisemi oluşabilir ve bebeğinizi kaybedebilirsiniz. Bu dönem de de yine protein, kalsiyum ağırlıklı ve omega-3 ten zengin beslenmek veya doktor önerisi ile omega-3 kapsülleri kullanmak bebeğinizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Tüm gebelik sürecinizde bol su tüketmeyi ihmal etmeyiniz.


Top